Skip to main content

Mylogenics:

De unieke revalidatie & behandelmethode voor ale sporten (chronische) blessures bij Studio Watts

Wat is Mylogenics™?

De Mylogenics™ methodiek is gericht op Preventie, Behandeling en Prestatieverbetering en is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit verschillende behandelmethoden welke als praten behandeling aanbieden maar ook gebruiken tijdens trainingen om prestaties te verbeteren en doelen te behalen.

Zo worden o.a. de meest succesvolle en effectieve technieken van diverse myofasciale methoden gecombineerd met die van Muscle Activation, Functional Stretching, Functional Medicine, Manual Concepts enz. Dit zorgt voor een zeer effectieve aanpak en efficiënte behandeling van ieder specifiek probleem voor iedere patiënt. Deze unieke aanpak zorgt voor spectaculaire resultaten.

De Mylogenics Practitioner spoort binnen enkele minuten de zwakke schakels binnen het spier- en zenuwstelsel op. Door middel van specifieke testprotocollen, zoals kracht-, lengte- en subtiele provocatie testen, creërt de Mylogenics Practitioner een nauwkeurig beeld van het functioneren van de cliënt.

Met de Mylogenics™ behandelmethode worden zwakke schakels direct versterkt, wordt een doelgericht trainingsschema gemaakt en wordt indien noodzakelijk het herstel bevorderd met behulp van de juiste voeding en supplementen. Het doel van Mylogenics™ is het herstellen van de lichaamsfuncties waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk kan doen.

Het merendeel van de patiënten die zich bij de verschillende specialisaties zoals fysiotherapie, manuele therapie en bijvoorbeeld osteopathie meldt, heeft klachten aan spieren en gewrichten. Ondanks dat de reguliere behandelaren gebruik maken van verschillende technieken om de ‘veroorzakende’ factor te bepalen en een nog groter aantal methoden en technieken toepassen om de diverse problemen te verhelpen zijn de resultaten van de behandelingen in de meeste gevallen zeer teleurstellend.

Veel van de zogenaamd ‘onderzochte technieken’ zijn helaas alleen maar gebaseerd op geloof, wishful thinking en onbetrouwbare (veelal niet reproduceerbare-) onderzoeken

Zelfs binnen dezelfde specialismen zien we dat therapeuten de testen voor het bepalen van de oorzaak van de klacht totaal verschillend uitvoeren. Dit maakt dat niet de test of behandeling op zich, maar de aanpak en visie van de therapeut heel bepalend is voor het resultaat.

Dit komt ten eerste dus omdat iedereen verschillend is en iedereen er een eigen visie op na houdt en daarnaast doordat er bij het ontstaan van blessures vaak meerdere factoren een rol spelen. Desondanks wordt er door de betreffende therapeut te vaak stug vastgehouden aan die vastomlijnde eigen visie en wordt er maar naar 1 factor gekeken bij het vaststellen en behandelen van de klacht van cliënt.

Je zou je bijvoorbeeld eens kunnen afvragen waarom iemand 30 jaar lang geen last heeft gehad van zijn of haar platvoeten en deze plotseling toch worden aangewezen als zijnde de oorzaak voor zijn of haar knieklachten. Met behulp van de Mylogenics behandelmethode krijgen we een goed beeld van het functioneren van de diverse systemen in ons lichaam. Hierdoor kan een Mylogenics Practitioner doelgericht de oorzaak behandelen waardoor het resultaat van de behandeling optimaal wordt.

Regelmatig worden therapeuten afgeleid door de gevolgen van een disfunctie. Ze focussen simpelweg meer op de symptomen zoals pijn, verminderde ROM enz., terwijl dat allemaal gevolgen zijn en niet per definitie de oorzaak aangeven. Een goed vergelijk is bijv. een niet goed uitgelijnde auto. Wanneer een auto niet goed is uitgelijnd zal het stuur gaan trillen. Door volledig te focussen op de klacht, nl. op het trillende stuur, en de behandeling volledig daarop te richten door bijv. het stuur te vervangen, zullen we merken dat de klachten niet verdwijnen. Het trillende stuur is immers het gevolg en niet de oorzaak van de niet goed uitgelijnde banden! Zolang we blijven proberen de klacht op te lossen door keer op keer het stuur te vernieuwen zullen de klachten blijven bestaan.

We moeten dus een gedegen systeem hebben waarmee we er zeker van zijn dat we de daadwerkelijke disfuncties kunnen vaststellen; de disfunctie die verantwoordelijk is voor de klacht. Mylogenics maakt voor het testen van de functies c.q. disfuncties van het lichaam gebruik van onder meer spiertesten, provocatietesten en lengtetesten.

Welke klachten/blessures zijn geschikt voor een Mylogenics™ behandeling?

Mylogenics™ is geschikt voor iedereen: van atleet of zakenman tot huisvrouw. Veel professionele atleten prijzen de Mylogenics™ methodiek vanwege de spectaculaire resultaten die worden bereikt bij hun vaak ernstige blessures. Mylogenics™ is geschikt voor het behandelen van een breed scala aan klachten waaronder:

 • RSI

 • arthritis (reuma)

 • nekpijn

 • achillespees ontsteking

 • onderbeen blessures

 • enkel problemen

 • pees ontstekingen

 • bicep-pees ontstekingen

 • pols blessures

 • bovenbeen blessures

 • frozen shoulder

 • zenuwpijn

 • kneuzingen

 • slijmbeurs ontstekingen

 • golf blessures

 • spierscheuren

 • hand blessures

 • spierverrekkingen

 • heup blessures

 • schouderpijn

 • jumpers knee

 • ilio tibiaal frictie syndroom

 • schouder blessures

 • tenniselleboog

 • knie blessures

 • voetpijn

 • en meer….

Hoe verloopt een Mylogenics™ behandeling?

Een Mylogenics™ behandeling is eigenlijk een combinatie van onderzoek en behandelen. De Mylogenics™ practitioner evalueert met zijn handen de textuur, spanning, beweging en functie van spieren, peesplaten, pezen, banden en zenuwen. Afwijkende structuren worden door specifieke protocollen en bewegingspatronen behandeld.

Tevens zal de Practitioner diverse specifieke neurologische testen uitvoeren om de functie van het neurologisch systeem in kaart te brengen en indien nodig te optimaliseren.

Mylogenics™ is een niet invasieve, veilige manier van behandelen. Een Mylogenics™ behandeling kent geen bijwerkingen en levert snel zeer goede resultaten.

Vanwege de grote effectiviteit van Mylogenics™ duren de behandelingen relatief kort. Een behandeling duurt gemiddeld 20-30 minuten. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn gemiddeld genomen 2 tot 5 behandelingen nodig, maar niet zelden is zelfs een éénmalige behandeling al voldoende voor het verhelpen van chronische klachten. Om toekomstige blessures en klachten te voorkomen wordt uitleg gegeven over de oorzaak van de klacht en worden specifieke preventieve oefeningen meegegeven.

De behandeling kan over het algemeen gewoon worden uitgevoerd door de kleding heen. Het is hooguit mogelijk dat er gevraagd wordt om alleen het te behandelen deel te ontbloten. Afhankelijk van het te behandelen gebied is het dan ook aan te raden gemakkelijke kleding te dragen.

Hoelang duurt het voor ik resultaten merk?

In de meeste gevallen ervaren patiënten tijdens en na de eerste behandeling al direct een positief resultaat. Dit kan zijn een grotere bewegingsuitslag, minder pijn, meer kracht of verminderde tintelingen en afname van “doof gevoel” in de ledematen.

Alleen een gecertificeerde Mylogenics™ practitioner mag en kan de complexe behandelingen uitvoeren. Jaarlijks worden er Mylogenics refreshments voor de Practitioners aangeboden om hun technieken up to date te houden.

Op deze website vind je de gecertificeerde Mylogenics Practitioners: https://www.mylogenics.nl

Contact

Leave this field blank