Skip to main content

Streetwise

Functional defensibility

Wat is het?
Een cursus om weerbaarder te zijn en zelf verantwoording te (durven en kunnen) nemen in de samenleving die constant verandert; Fysiek en mentaal. Bewust worden en zijn van jouw eigen kunnen, de omgeving en de consequenties van jouw handelen. Hierbij halen wij onderwerpen aan zoals voeding, wetgeving, werking van lichaam en geest, fysieke en verbale verdediging en we maken jou ervan bewust van wat er is en kan.

Samen met de cursist gaan we op een reis waar we fysiek en mentaal zo veel mogelijk hand in hand zullen gaan.
De fysieke vaardigheden zijn simpel, effectief en worden door de hele cursus herhaald om zo geleidelijk in te trainen.

Waarom?
Er is negatieve energie, misinformatie en agressie in de samenleving van binnen-en buiten (ook door instituties). Hierdoor komen we bewust en onbewust steeds verder van onszelf te staan. We zijn allemaal mensen met een eigen pad en lessen en willen de wereld positief veranderen van binnenuit. Het begint dus bij jezelf.

Wat ga ik leren?

Uitleg en verbetering mindset
Vraag/antwoord mbt tot mindset. Wat is mindset (hoe bepalend is het) en hoe is het trainbaar? Hoe kan ik situaties de-escaleren?

Omgevingsbewust worden
Uitleg/voorbeelden waarin het belang van omgeving in dreigende situatie wordt uitgelegd. Omgeving kan je vriend of vijand zijn. Met wat/wie heb ik te maken, inschatten van de dreiging. Bewustwording van eigen kunnen en tekortkomingen.

Verdediging vanuit ‘reactie’
Bewust worden van je schrikreactie en hoe vanuit hier te handelen bij dreiging. Wat is angst en wat kan ik nog wel?

Verdediging vanuit ‘Verwachting’
Wat te doen bij verwachte dreiging, mindset, ademhaling, omgevingsbewust en fysieke/mentale houding.

Hulp aan derden
Wat te doen bij (gewelds)incidenten op straat aan derden. Wat moet je wel/niet doen en waarom? 
Simpele eerste-hulp-handelingen en waar aan te denken.

Streetsmart
Wet- en regelgeving omtrent geweld. Wat is geweld en wat zegt de wet erover? Welke wetten zijn belangrijk/handig om te weten om mezelf en mijn omgeving te beschermen? Casuïstiek vanuit ervaring op straat. Kans voor cliënten om te zien hoe ze reageren op gesimuleerde situaties. Mogelijk in het begin en later nogmaals aan einde om voortgang te zien.

Invloed brein en lichaam
Diverse situaties vragen veel van het lichaam waarbij voedingstekort of een slecht werkend neurologisch netwerk- of fysiek tot verkeerde een beslissing of fysiek schade kan leiden. Slechte informatie behoort ook tot een factor die leiden tot verkeerde beslissingen. Wat is eigenlijk je dieet? Alleen alles wat je eet en drinkt of hebben andere zaken ook een ongewenste invloed op je leven?

Bewustwording
Niemand is hetzelfde als jij en denkt hetzelfde. Wanneer veroorzaak ik zelf situaties waarin ik niet wil belanden? Wat voor invloed heeft mijn mentale en fysieke toestand op mijn omgeving? Wat bestaat wel en zie je niet? De-escaleren en fysieke verdediging.

Kosten?
€200 voor alle trainingen. Het betreft een Pilot groep en wij verwachten eerlijke feedback om te meten of dit een succes kan worden

We gaan na deze basistraining verder als Advanced waarbij wij ook gastsprekers willen uitnodigen. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Een arts (voeding, ehbo, etc)
  • Fysiotherapeut (zelf blessures oplossen) –
  • Vluchteling (ervaringen door de ogen vanuit een anders perspectief)
  • Special forces militair
  • Defensie/justitie onderhandelaar
  • En meer…

Het fysieke gedeelte zal de meeste tijd gaan innemen omdat dit niet snel en makkelijk is aan te leren en veel verschillende situaties kunnen voorkomen.

Interesse?
App Rik: 06-15071649

Over de trainer

Hey, ik ben Egon. Mijn achtergrond ligt bij de politie waar ik 15 jaar werkzaam ben geweest en van alles heb gedaan en meegemaakt. Na 15 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik samen met mijn vrouw een resort begonnen op een eiland in Thailand. Momenteel ben ik alweer bijna twee jaar in Nederland en is het grootste avontuur pas net begonnen…onze dochter Izaya is in April geboren.

Het grootste gedeelte van mijn hele leven heb ik interesse gehad in verschillende vormen van zelfverdediging- en vechtsporten; Ju Jitsu, Kickboksen, MMA, Judo en boksen. Daarbij weet ik wat het beste werkt in real life situaties als stress hoog is en fijne motoriek weg is.

Verder heb ik een grote interesse in alles wat te maken heeft met de werking van het lichaam en de geest. De werking van onze zintuigen en hoe wij de wereld ervaren en waarom wij hem zo ervaren…

In de huidige tijdsgeest wil ik kijken of ik anderen op weg kan helpen zichzelf weerbaarder en zelfverzekerder te maken. Met een paar tools gaan we proberen om meer inzicht te krijgen in de werking van ons lichaam en hoe we hier optimaal gebruik van kunnen maken. Je bent immers zelf je grootste vriend of je ergste vijand, you decide.