Skip to main content

De eerste stap naar mijn droom

Afvallen, een droom die ik maar niet kon verwezenlijken. Tenminste niet alleen. Voor mij was dit een ware zoektocht naar diëten en sportscholen totdat ik een stukje op LinkedIn las over Studio Watts. Ik heb vervolgens een afspraak gemaakt met Rik. Het werd al snel duidelijk dat ik bij deze man helemaal mijn 010 mentaliteit kwijt kon (lees: lachen, mopperen, schelden, en vooral poetsen en niet te veel lullen…). Er heerst een hele fijne sfeer, waar ieder gewoon zichzelf kan zijn.

Ik dacht er helemaal klaar voor te zijn en binnen een korte tijd af te vallen maar niets was minder waar.  De eerste trainingen waren testen wat het lichaam allemaal aankon en daar begon dan ook mijn klaagtocht….. overal pijntjes en puffen. Een hijgend hert zou jaloers op me zijn geweest. Ik was toen blij dat er niet overal spiegels hingen.

“Ik hield niet van mijn lichaam, ik hield niet van mezelf.”

Rik stimuleerde mij keer op keer om door te zetten, niet op te geven. Als je denkt dat je niet meer kan… toch nog een paar herhalingen eruit te weten te persen. Voor het eerst in een hele lange tijd voelde ik dat ik er niet alleen voor stond. 

Afvallen… zou het dan toch gaan lukken?