Skip to main content

Mijn droom in zicht!

Eerder schreef Natalie over haar droom om af te vallen en hoe dit haar eerder niet lukte, maar het haar ondertussen gelukt is. Haar droom is in zicht! In deze blog vertelt ze over haar voortgang en vertelt ze meer over de rol van (gezonde) voeding.

Voeding met een prikkelbaar darm syndroom

Na maanden trainen zijn we ons gaan concentreren op de voeding. Ik heb een prikkelbaar darm syndroom en dus best een zoektocht naar wat ik wel en niet kan eten. Ik heb in de app bijgehouden wat ik at op een dag en toen zagen we al snel dat ik te weinig at. Daar val je ook niet van af.

Ik ben heel ongeduldig en ik wil alles gelijk en natuurlijk meteen resultaat. Maar de spiegels waren nog steeds niet mijn beste vriend en ik ging in een behoorlijke dip. Opgeblazen buik, alles zat in de weg en soms werd het mij teveel met trainen.

“Rik heeft mij keer op keer door de trainingen en dip getrokken zoals een goede en betrokken trainert zou doen. “

Beetje bij beetje heb ik met Rik mijn voeding (en humeur) op peil gekregen. Na een test door Viome heb ik mijn PDS goed onder controle. Ik werd vrolijker, vond mijn lichaam steeds leuker en ik kreeg iets meer ruimte en uithoudingsvermogen. Ik mopperde zelfs minder, tenminste in mijn beleving 😉 …  

Afvallen maar er is zo veel meer…

Begin dit jaar heb ik helemaal mijn draai gevonden in mijn voeding en trainingen.

“Ik mag nu heel trots 19 kilo vet aftikken op de weegschaal. Ja het afvallen is in werking gezet!”

Trainingen worden pittiger maar het voelt zo goed om steeds verder te kunnen: meer uithoudingsvermogen, sterkere spieren. Mijn lichaam beloont mij aan alle kanten door een goede bloeddruk, minder hartproblemen en ik ben de spiegels iets leuker gaan vinden.

Andere pijntjes komen nu op omdat mijn lichaam veel meer ruimte krijgt en ook daar weet Rik raad mee. Door de Mylogenics techniek weet Rik mij pijnvrij te laten trainen. De blauwe plekken die dat met zich mee brengt neem ik dan maar voor lief, maar wel met gemopper want dat hoort er gewoon bij!

Ik heb bijna mijn droom bereikt maar ik ben er nog niet. Afvallen is zo’n fijn gevoel maar het brengt zo veel meer mee; zelfvertrouwen, leren om van jezelf te houden, jezelf te accepteren ook al ben ik nog niet op mijn “streefspiegelgewicht”. Je bent niet alleen lichter in gewicht maar je wordt ook mentaal lichter: je bent veel meer gemotiveerd om door te gaan want je ziet resultaten. Je bent gezonder, gelukkiger en daar heeft Rik mij allemaal mee geholpen. Zonder hem zou ik echt niet op dit punt staan en daar ben ik hem heel dankbaar voor. 

Ik ben nieuwsgierig naar de volgende trainingen want er moet een tandje bij zegt Rik…. Ik weet het zeker: dat wordt weer mopperen, maar wel met een glimlach!