Skip to main content

Trots, de bloedsuikers zijn omlaag!

Week 1

Ik was een beetje gespannen hoe het mij zou afgaan. Diabetes, hoe zouden mijn bloedsuikers gaan? Dag twee en ik scan veel vaker ook omdat ik mijn lichaam nog niet goed genoeg vertrouw om te weten wat er gebeurt met mijn bloedsuikerspiegel. Tot mijn verbazing zie ik ’s avond het lijntje redelijk stabiel binnen de groene balk en niks hoeven bij ‘bolussen’ de hele dag. Met een triomfantelijk gevoel dacht ik als dit alles is, moet het mij lukken. 

En ja hoor, het ging niet vanzelf de eerste week, maar mijn insuline pomp ging naar 90%. Af en toe een kleine piek maar dit was nog te overzien. Geen dramatische emotionele wisselingen.  Ik heb rust, hoewel je zou denken dat er heel veel aandacht naar je eten zou gaan als je je dieet verandert, was dat eigenlijk best eenvoudig omdat ik mij verzadigd voelde en het kookboek helpt met heerlijke recepten waarbij ook het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten per maaltijd staat genoteerd, scheelt aardig wat rekenwerk!