Skip to main content

Het afgelopen jaar

De zomer van 2019 had ik eindelijk school afgesloten. Met de diplomering in het vooruitzicht was ik op zoek naar een leuk jurkje dat ik kon aandoen. Dit was voor mij een keerpunt om te beseffen dat ik echt actief weer iets moest gaan doen om gewicht te verliezen, weer lekker in mij vel te zitten en misschien de bloedsuikers weer gereguleerd te krijgen.

Om de daad bij het woord te voegen heb ik gekeken naar PT ipv van het oude bekende sportschool abonnement om 1 maand actief te gaan en het weer te laten verwateren. Zo ben ik bij Rik beland. Terug kijkend op de eerste paar maanden, en waar mijn conditie vandaan is gekomen is het een wereld van verschil. Van buiten adem de trap op lopen en minimale beweging laat staan sporten, naar 2-3 x per week intensief sporten.

Maar halverwege begon de frustratie toe te slaan, het afvallen liep niet naar mijn zin. Te langzaam, soms had ik ook het idee dat ik niet afviel ondanks alle inspanningen. Ik heb verschillende diëten geprobeerd, koolhydraatarm, eiwitverrijk, meer vetten noem het maar op.

“Zo ben ik op advies van Rik terecht gekomen bij Vanessa, een hormoontherapeut.”

Ik was heel benieuwd of ik samen met Vanessa wel de juiste knop kon vinden van mijn lichaam om weer in het gewichtsverliesproces te komen. Na 2 maanden elke week wegen/meten, netjes alle recepten en voedingsschema opvolgen en geen enkele voor- of achteruitgang, kwam ik tot mijn eigen dieptepunt waarop ik dacht waar doe ik het voor, waarom lukt het niet. Na driekwart jaar gaat er nog niks af in kilo’s. Zie ik in de spiegel niet wat ik wil zien. Aan motivatie of zelfdiscipline ligt het niet, ik heb mezelf er helemaal voor gegeven….. Alleen voelt het alsof mijn interne systeem het niet te willen opgeven en te willen luisteren…  

Sinds een tijdje heb ik kickboksen opgepakt. De eerste warming up voelde al aan als een les, laat staan hoe ik de eerste les heb overleefd. Van de week had ik het besef moment dat ik zei, nee hoor ik kan nog wel een rondje combinaties doen. Niet verwacht dat uit mijn mond te horen 😊 Al snel kon ik niet meer zonder deze zware maar heerlijke lessen. Hoe zwaar het is, het geeft mij een kick en ik voel mij er uiteindelijk alleen maar enorm goed door.  

“Als ik nu foto’s terug kijk van een jaar geleden zie ik duidelijke vooruitgang waar ik blij van word.”

Toch blijven de cijfertjes op de weegschaal mij dwars zitten omdat ik daar geen verandering in zie. Ik hoor wat anderen tegen me zeggen, goh wat zie je er goed uit, je moet veel kwijt zijn geraakt. En het enige waar ik aan denk is nee, qua kilo’s zit ik bijna op het zelfde en het kunnen niet allemaal spieren zijn! ☹  Zo is het nieuwste plan ontstaan, het Keto-dieet. Spannend, maar met veel hernieuwede motivatie ga ik hier volgende week mee starten (17 augustus). Kookboek staat klaar, alle do en dont’s zijn door besproken. Alle metingen zijn ingevoerd, foto gemaakt, klaar voor de start!