Skip to main content

Next Corona golf….

Week 9

Ja, deze week zijn de regels weer aangepast, eindelijk een restaurant gevonden waar ik met mijn voorwaarden uiteten kon met vrienden zonder het keto proces in de weg te zitten. Sluit de hele horeca.

Ik had al lang getwijfeld of ik het wilde, want als je gezellig met elkaar aan tafel zit is het zo makkelijk om te denken, ach wat maakt deze ene keer toch uit, morgen weer een dag.

“Keto Night”

Dus op naar plan B, ‘’keto night’’, kom maar eten. Voor mij ook geen verleiding of druk, gezellig avond gehad en ze vonden het lekker. Voorlopig krijg ik geen gekke gezichten of ‘’dat zal zeker niet altijd lekker zijn’’. Ondanks al de ellende die corona nu met zich meebrengt en waar mensen onder te leiden hebben, was dit een leuk alternatief. 

My god, in tijden heb ik me niet zo beroerd gevoeld na een training. Zojuist, een lekkere intensieve kickboks training gedaan, voelde ook echt goed. Na de training zei ik voor de grap ach als ik weer op adem ben kan ik nog wel een training, maar gek genoeg voelde het ook zo. Nog even een tijdje op de fiets gezeten voor de glucose, die was flink gestegen 19,6 een normale waarde hoort tussen de 4,5 – 8,0 mmol te zitten. Het gekke was dat ik er nog niet veel last van had, maar zakken deed de glucose nog niet. Eenmaal een uurtje thuis, kwam de klap.

“Misselijk, hoofdpijn en ik proefde en rook aceton.”

In al die weken geen last van gehad, en nu ineens was het daar. Dacht toch eens even kijken op hoeveel de ketose zit… 3,8 en ik vond het toch een beetje spannend het laatste wat ik wilde was doorstijgen naar een ketoacidose. Na insuline, nachtrust en veeeeeel water, was ik weer terug de volgende dag.