Skip to main content

“W”Auw

Fabian, die houdt wel van aanpakken… dat was me al duidelijk dus met volle moed en veel enthousiasme meld ik mij ook deze keer bij hem voor de avondtraining. Zoals eigenlijk wenselijk en wat mij betreft “hoe het hoort”, maar dus zeker niet gebruikelijk in veel sportscholen, word ik wederom super spontaan en hartelijk onthaald. Een check of alles goed gaat en of ik nog last heb van mijn valpartij op de fiets.

“Heb weer een leuk programmaatje voor je”, dat hoor ik ‘m nog zeggen. En ongeveer 45 minuten later sta ik trillend op m’n benen na te genieten van deze workout. Echt heerlijk om te voelen dat de benen ook weer eens lekker aangepakt zijn. Heerlijk aan touwen trekken, gewichten schuiven, trekken en duwen.  

“Wow, it feels good to be alive.”

Het mooie en fijne van de training bij Studio Watts is dat je echt goede begeleiding krijgt. Gedurende de hele 45 minuten wordt er goed naar je houding en je uitvoering gekeken en waar nodig gecorrigeerd. En een continue aanmoediging voor iedereen die bezig is. 

Tijdens een training doe je ongeveer drie tot vier oefeningen per setje, drie á vier setjes per keer. Allemaal verschillende spiergroepen, verschillende tempi en verschillende herhalingen. Trust me, zo’n workout haal je never nooit niet in een traditionele gym. Al was het maar dat je continu moet wachten op een ander, maar ook omdat er eigenlijk veel te veel tijd verloren gaat aan “kletsen” en je jezelf daarnaast vaak ook nog eens veel te veel tijd geeft om te rusten. “Rusten? Rusten doe je thuis. Hier sporten we!” 

Ik krijg een enorme boost van de training en voel me fit, terwijl dit pas de derde keer is na vijf maanden stilstand. Mijn spieren krijgen op een gezonde en begeleidende manier weer aandacht en daar waar ik “auw” dacht te gaan krijgen – spierpijn – , bleef het bij een “wauw”: wat een fijne training was dat! Bring it on, next week I want more. 

Enige nadeel is wel dat ik altijd helemaal zeiknat naar huis ga. Ik zweet werkelijk als een otter – maar dat schijnt ook wel weer goed te zijn