Skip to main content

Alle begin is moeilijk deel II

En zo hoor je ruim 2 maanden niet van me. Drie weken vakantie en dan 4 weken weer sporten geeft me voldoende stof om mijn nieuwe update te vullen. Want ik heb natuurlijk vakantie gevierd zoals veel mensen dat doen. Relatief veel eten, zeker teveel drinken en als het even kan weinig bewegen.

Natuurlijk zijn er momenten geweest waarop ik veel heb gewandeld, gezwommen en zelfs een poging tot windsurfen heb gedaan. Maar dat is natuurlijk niet voldoende om alles te compenseren. Het was wel goed om even wat minder te bewegen. Ik merkte dat er wat kleine pijntjes waren ontstaan die, bij 4 keer sporten in de week, niet echt de tijd krijgen om bij te komen.

“Maar bij terugkomst in Studio Watts was ik ervan overtuigd dat het zwaar bergafwaarts was gegaan met me.”

Dat viel mee! De oefeningen kwamen redelijk soepel, en de techniek was ik gelukkig niet verleerd. De eerste week kwam ik dus goed door. Alleen in de tweede week, kwam ik er samen met Fabian achter dat ik mijn grenzen niet meer opzocht.

Ik doe dit om beter te worden, sterker. Als ik dan mijn grenzen niet opzoek, dan word ik ook niet beter. Je moet er echt wat voor doen. Dus de laatste drie weken, hebben Fabian, Rik en ikzelf ervoor gezorgd dat we die grenzen iedere training weer opzoeken. Liever 10 ‘reps’, technisch goed, dan 15 op een te laag niveau. Ik word weer, als in het begin, uitgedaagd om de grenzen op te zoeken. En het was zwaar de afgelopen 3 weken, maar ik voel me er beter bij. Het is duidelijk dat alle begin moeilijk is.