Skip to main content

Verhoog de intensiteit

De derde maand staat voor mij in het teken van meer, meer en nog meer. We hebben de gewichten een klein beetje omhoog gedaan, maar vooral de ‘reps’ gaan omhoog. Of zoals Rik zegt, we doen er niet 10 of 12, we gaan door tot spieruitval. Soms is dat 20, soms nog meer, maar belangrijk is dat de oefening goed uitgevoerd moet worden. Compenseer niet met vreemde bewegingen, blijf de techniek goed uitvoeren tot je niet meer kan. 

Dit alleen was niet voldoende, ik ben in deze derde maand ook in frequentie omhoog gegaan. Inmiddels train ik 3 keer per week. Spierpijn heb ik nog zelden, wat allemaal te maken heeft met de techniek die ik in maand 2 heb geleerd. Natuurlijk doet het af en toe wat pijn, maar een dag na een training kan ik nog prima lopen. En dat was de eerste maand wel eens anders. Deze langzame opbouw heeft nog meer voordelen. Ik merk bijna niet dat ik steeds méér aan het trainen ben en de variatie in oefeningen zorgt er ook voor dat iedere training toch weer anders is. 

We hebben in deze maand ook opnieuw een gesprek over mijn doelen. Waar mijn mobiliteit en kracht is toegenomen, pakken we nu een concreet doel. Ik wil, zonder hulpmiddelen, mijzelf kunnen optrekken uit stilstand. En natuurlijk het liefst meer dan 1 keer. Dit doel zorgt voor een nadruk op de spiergroepen welke sterker moeten worden. Armen, schouders, rug en borstpieren krijgen focus, maar mijn algehele gezondheid wordt niet overgeslagen. Naast tips over voeding, blijft mijn hele lichaam belangrijk, dus alle spieren krijgen voldoende aandacht. Het resultaat mag er zijn. Aan het einde van deze 2 maanden van verhoogde intensiteit ben ik 1 kilo lichter en is er ruim 2 centimeter buikomvang verdwenen!