Skip to main content

Vooral doorgaan

Inmiddels zijn we ongeveer 6 maanden bezig. Op 1 week vakantie na, ben ik onafgebroken iedere week 3 keer aan het trainen. Ik zie vooruitgang in de gewichten die ik trek, duw en til, maar het zijn kleine stapjes. Waar ik aan het begin van mijn fitness sessies misschien 2 keer, met de juiste techniek, kon opdrukken, kan ik dit nu minimaal 7 keer. En vaak dan ook meerdere reps. Ook nieuwe oefeningen gaan me direct beter af, omdat de techniek er vrijwel direct goed inzit. Natuurlijk maak ik nog steeds fouten en probeer ik soms teveel, maar de begeleiding door Rik en Fabian zorgt voor een directe correctie. Zinnen als: “Het goed uitvoeren van een oefening is belangrijker dan het aantal keer dat je het doet, het gaat om spieractivatie!” zijn inmiddels bekende kost voor mij.  

Het lijkt misschien allemaal makkelijk te zijn. Tuurlijk je moet doorzetten, maar dat moet je met alles wat je wil. Toch is dit echt een punt waarop je simpel kan afhaken. Het gaat immers best goed, ik ken de meeste type oefeningen inmiddels en ze corrigeren me zelden meer. Met andere woorden, dit kan ik zelf ook! Zonder dat ik mezelf teniet wil doen, ik ben hier eerder geweest en toen is het ook niet zelfstandig gelukt. Het enige advies, juist nu, is dus doorgaan! 

Ik ben er ook nog niet, ik kan nog niet zelfstandig optrekken uit stilstand. Dat heeft niets met mijn inzet te maken, maar alles met mijn doel. Dit is niet makkelijk, ook hier is het dus vooral doorgaan! En om te blijven werken aan mijzelf en om ervoor te zorgen dat ik niet het idee krijg dat ik het zelf wel kan, heb ik ervoor gekozen te beginnen met Kickboxen bij Studio Watts. Conditioneel en qua flexibelheid een nieuwe uitdaging. En eveneens een mooie inhaker om meer over te vertellen na mijn vakantie.