Skip to main content

Ieder begin is moeilijk

Zoals zoveel mannelijke 40-plussers geniet ik ook van te weinig beweging en de bijkomende gevolgen. Te weinig kracht om 2 kratten bier naar de auto te tillen maar teveel trots om de kar mee te nemen. Met als logisch gevolg dat ik tegenwoordig wijn drink. In januari besloot ik hier iets aan te doen, en waar mijn fitnessabonnement al maanden ongebruikt in mijn portemonnee zit, moest er iets anders gedaan worden. Bij Studio Watts hoop ik te krijgen wat ik zoek. En het eerste wat ik kreeg was een gesprek met Rik Watts.  

In dit gesprek hebben we het gehad over mijn algehele fitheid en kwamen we tot een trainingsplan. Mijn inactiviteit van de afgelopen jaren heeft gezorgd voor minder mobiliteit in mijn lichaam en logischerwijs voor het afnemen van mijn spiermassa. Daar moeten we als eerste aan werken. We spreken af met 2 keer per week te beginnen en vanaf daar de voortgang te bewaken. 

Zoals gezegd ben ik niet de beste in het motiveren van mijzelf. Gelukkig doet Rik dat bij mij precies goed. Met een lach op zijn gezicht laat hij me trainen met gewichten die ik duidelijk niet gewend ben. De eerste weken zijn dan ook gevuld met onwennige handelingen, houterige bewegingen en waarschijnlijk lachwekkende geluiden. Maar 1 verschil kan ik al merken, ik ga nog iedere keer.