Skip to main content

Steeds meer zelfvertrouwen

Niet te vergeten is de warming-up! Zeker mensen zoals ik moeten goed opwarmen. Met koude spieren loop ik meer risico op blessures. Zo begin ik altijd mijn warming-up met een foamrol. Ik begin met mijn kuiten, vervolgens mijn hamstrings, ga door met mijn bovenbenen en als laatste zijn mijn onderrug en schouders aan de beurt. Na ongeveer 10 minuten word ik een beetje soepel/warm, pas dan kan ik lekker aan mijn training beginnen.

Om mijn rug sterker te maken, ben ik mijn grens gaan opzoeken. Zo kreeg ik gelijk na mijn warming-up een barbell van 10 kilo op mijn schouders. Doel van deze beweging is dat ik mijn rug soepeler maak. Bij deze oefening moest ik mijn boven lichaam draaien, mijn voeten en heupen bleven op dezelfde plek. Dit durfde ik een aantal weken geleden absoluut niet! Vandaag ging het dus wel. Ik kon niet ver draaien, maar een begin is er zeker! Ik krijg steeds meer zelfvertrouwen.

Na deze oefening ben ik buiten met een kettlebell heen en weer gaan lopen, een oefening die ik afgelopen weken vaker doe (doel van deze oefening lees je hier terug). Door deze oefening laat ik mijn rug wennen aan de demping van de gewichten.

Uiteindelijk ben ik geëindigd met een oefening waarbij ik op mijn rug moest liggen en met een bal van 6 kilo (gesterkte armen) heen en weer voort moest bewegen. Pittige training maar liep met een goed gevoel de box uit.