Skip to main content

Terugval

Vanwege een vakantie en druk agenda heb ik een maand niet kunnen sporten bij Rik. Ondanks mijn vakantie heb ik mijn oefeningen elke dag nog uitgevoerd. Deze horen nu eenmaal bij mijn ochtendritueel. Na mijn vakantie heb ik helaas een terugval gehad. De eerste nacht dat ik weer thuis sliep kon ik de volgende ochtend niet meer opstaan. Ik wist dat ik een keer een terugval zou krijgen maar wist niet wanneer en hoe erg. Ben erg geschrokken want ik kon niet meer zitten of lopen. Heel rustig heb ik op de foamrol gerold en een aantal oefeningen van Rik uitgevoerd. Ik heb 2/3 dagen amper kunnen lopen en had uitstraling in mijn rechterbeen.

Door de oefeningen heel rustig uit te voeren merkte ik dat ik snel herstelde. Na een peptalk van Rik ben ik weer met een positieve mindset ertegenaan gegaan.

Tijdens deze training ben ik voor een oefening op mijn rug liggen. Hierbij moest ik een bal met gestrekte armen van de ene kant naar de andere kant voortbewegen. Automatisch trok ik beide benen in, dat was dus niet de bedoeling. Je moet met gestrekte benen liggen. Blijkbaar kan ik dat dus niet. Ik moet altijd 1 been licht gebogen hebben anders krijg ik een scherpe steek in mijn onderrug. Zo zie je maar weer, dat je bij elke training je lichaam beter leert kennen.

Zo heb ik een nieuwe oefening aan mijn ochtendroutine toegevoegd. Hollow en arch rock. Op je buik over rollen naar je rug. Op mijn buik liggen is geen probleem maar doorrollen naar mijn rug is niet te doen. Het kost mij heel veel moeite en ik krijg een scherpe steek in mijn onder rug. Als ik het heel langzaam doe en stap voor stap lukt het mij uiteindelijk wel.