Skip to main content

De Hulk

Deze ochtend ben ik met het goede been uit bed gestapt. Ik had er zin in en was toe aan nieuwe oefeningen. Zoals gewoonlijk ben ik weer gestart met mijn warming-up. Om mijn warming-up leuk te houden ga ik om de twee weken iets nieuws verzinnen of voeg ik er iets aan toe. Met als doel om leniger te worden.

Vandaag begon ik met het tillen van een verzwaarde stalen frame, ook wel Yoke Walk genoemd. Als een hulk (althans zo voelde ik mij) liep ik heen en weer, iedere keer kwam er gewicht bij. Deze oefening is uitstekend voor je core. Dit frame heeft een brede dwarsbalk dat op je rug steunt. Hiermee kun je veel gewichten dragen, het is stevig en blijft stabiel.

Vervolgens ben ik mijn stabiliteit gaan testen op een yoga bal. Ik bleef op 1 been staan, mijn andere been deed ik naar achteren op de yoga bal. Vervolgens zakte ik door mijn voorste been. Gelukkig kon ik mij ergens aan vast houden, anders lag ik waterpas op de grond. Na een aantal keer pogingen, lukte het mij zonder steun netjes tot de grond te zakken met mijn knie op de grond. Het kostte wel wat inspanning.

Rik besloot na deze inspanning dat ik nog een slee moest mee sleuren. Dit is pure verzuring in benen/billen. Hierbij lette ik wel goed op mijn core zodat ik geen steken in mijn onderrug kreeg. Als afsluiter nog even touwtjespringen. Een heerlijke training. Ook hier liep ik met een goed gevoel de deur uit.