Skip to main content

Tweede training

Ik heb ontzettend veel reactie in mijn rug gehad. Dit is de pijn die ik graag wil vermijden. Ik heb ongeveer 3/4 dagen met zware spierpijn rondgelopen, althans zo voelde het. Elke ochtend rolde ik mijn bed uit. Maar ja, alles voor een betere rug. Ik heb geprobeerd mijn voeding de afgelopen week bij te houden. Helaas is dat nog niet helemaal gelukt. Ik moet echt de tijd voor nemen en rustig gaan zitten om alles op te schrijven.

Door een reminder van Rik heb ik alle vitamines op een rij gezet en gekeken in welke voeding dat allemaal zit. Dat was een hele opgave maar ik heb het allemaal gevonden!

Ik heb wel elke dag mijn oefeningen kunnen doen. 3 x per dag was wel erg veel, voor mij was 1 x per dag haalbaar. Iedere keer voor het slapen deed ik mijn oefeningen. Ik ben er ongeveer 10 minuutjes mee bezig.

Deze training begonnen we weer met een goede warming-up. Je moet geen haast hebben. Anders gaat het niet werken. Samen met Rik zijn wij weer stap voor stap door elke oefening gegaan. Deze oefeningen zijn vast gelegd met een camera zodat je thuis terug kan kijken en je ze niet vergeet hoe je ze moet uitvoeren. Echt fantastisch om terug te zien, nu zie je wat voor houten klaas je bent.

Tijdens de training heb ik weer kantel, buig en draai bewegingen gedaan. Dit is en blijft een hel. Bij gewoon simpele oefeningen merkte ik alweer dat mijn rug geïrriteerd raakte. Alles slaat op slot en ik verkramp bij elke oefening. Het liefst wilde ik weer stoppen. Maar ik zet door want met de goede begeleiding van Rik en zijn goede uitleg gaat mij dat lukken.