Skip to main content

Herstel na een hernia – # 13

“Don’t let your mind bully your body. We kunnen zoveel meer dan we denken. Als je je gedachten kan controleren en richting je doel stuurt i.p.v. aandacht besteedt aan de beren op de weg, is alles mogelijk”. Dit is eigenlijk wat Rik me constant probeert bij te brengen. Heb vertrouwen in jezelf en in je lijf!

En ook al ben ik zo goed op weg en zijn er al zoveel mooie stappen gezet… Soms werkt mijn ‘mind’ nog even niet zo lekker mee. Zo ook toen ik tijdens een training, deze keer bij Fabian, een beweging maakte die even niet zo lekker was. Een doodgewone squat, die ik inmiddels al 100x fluitend heb uitgevoerd, pakte even niet goed uit. Ik had het idee dat het letterlijk weer in mijn rug schoot.

“De paniek, de stress, de tranen. Alles kwam weer even om de hoek kijken. Wat een ellende.”

Blijkbaar zit het toch dieper dan ik dacht. En heb ik het nog niet helemaal een plek kunnen geven. Anyway, na een peptalk van Fabian, en ook Rik die nog even kwam kijken wat er allemaal voor ‘paniekvoetbal’ was.. werd ik al rustiger. En nee, het voelde niet lekker. En het liefst stopte ik met de training.. Maar na een paar rustige oefeningen en draaibewegingen stopten de tranen en kwam er weer een voorzichtige glimlach.
Dus echt, respect voor deze mannen hier, die me toch elke keer weer motiveren en laten ervaren dat ik soms gewoon niet zo moet miepen… 🙂 Ik zeg, op naar een nieuwe week, vol vertrouwen, en trainen met plezier en glimlach. Don’t let my mind bully my body.