Skip to main content

Herstel na een hernia – Week 9 & 10


Vakantie, wat was het heerlijk, en wat ging het goed. Zeker de eerste dagen / week het gevoel vast gehouden (rust pakken, bewegen en de oefeningen doen die ik moet doen). Maar ja, de Franse wijntjes, stokbrood met Franse kaasjes, het heerlijke weer, de relaxte kids en de ontspanning namen de overhand.

Op zich niets mis mee natuurlijk, ontspanning, maar ik denk (achteraf gezien), voor mij, wel tot op een zeker hoogte.

“Ik werd op de laatste dagen van de vakantie toch even hard teruggefloten door mijn lijf.”

En zeker na de terugreis (lange zit), zat mijn rug weer aardig vast en was de uitstraling weer terug.

Gelukkig had ik al een afspraak staan bij Rik, dus twee dagen na thuiskomst stond ik weer in de studio. Ik merkte dat ik een paar stappen terug had gezet en dat merkte Rik ook.

We begonnen dus met het losmaken van de spieren in zowel mijn rug als bil / been en nadat Rik mij weer aardig wat (lees: extreem veel) pijn had gedaan, was er al verlichting. Leermomentje voor mijzelf dus: altijd blijven bewegen en goed letten op wat ik eet en wat ik doe, ook in relax modus op vakantie.

Dit leef- en beweegpatroon hoort vanaf nu gewoon bij me en moet constant onderdeel zijn van mijn leefstijl. Qua oefeningen kreeg ik weer huiswerk mee en heeft Rik een nieuwe challenge bedacht. Het is namelijk de bedoeling dat ik door middel van voorover buigen mijn handen op de grond zet, met gestrekte knieën.

‘Moet lukken, iedereen kan dat, jij straks ook’, aldus Rik.

Meetlint erbij en ja hoor, 35cm van vingers tot aan de grond. Das best nog een eindje, en dus een uitdaging. Werk aan de winkel dus!


Voortgang met centimeters volgt!