Skip to main content

Herstel na een hernia – Week 3

Water, water, water. Afgelopen week heb ik enorm veel water gedronken. De drie tot vier liter heb ik zeker wel aangetikt (maar goed, het was dan ook wel erg warm ;)). Mijn training bij Rik bestond met name weer uit het mobiliseren, soepeler worden (zo noem ik het maar) en rekken en strekken. Wat betekent dat ik verschillende oefeningen heb mogen uitvoeren met kleine gewichten en kettlebell.

Tijdens de trainingssessies ging het best aardig. Ik had het idee dat ik telkens een stukje verder kwam qua bewegen / bewegingsvrijheid. Echt soepel gaat het nog niet. Met name het voorover buigen (met mijn vingers mijn tenen aanraken) en naar beide zijkanten bewegen voelt gewoon naar en is en blijft pijnlijk.

“In principe zou ik het moeten kunnen (aldus Rik), maar volgens mij heb ik dit nog never nooit in mijn hele leven gekund (aldus Wendy).”

Maar goed, stug door oefenen thuis geeft soms wat verlichting en soms gewoon nog niet.

Het foamrollen doe ik ook nog steeds (inmiddels met een hardere variant). Mijn nieuwe gadget is de softbal, waar ik fijn weer druk mee mag uitoefenen op bepaalde plekken. Ik heb het idee dat ik zeker vooruitgang boek, maar soms word ik wel even teruggefloten door mijn lijf. Op naar een nieuwe trainingsweek!