Skip to main content

Herstel na een hernia – Week 8

De afgelopen week heb ik, naast mijn trainingen bij Rik, extra focus gelegd op rust en luisteren naar mijn lichaam. Dit eveneens op advies van Rik.
‘Alles staat met elkaar in verbinding, dus voor een goed herstel is het goed kennen van je lijf en bewust worden van je lijf heel belangrijk’.

Maar ja, het woord ‘rust’ komt in mijn woordenboek eigenlijk niet voor. Drukke baan, twee kleine kids, hond, sociaal leven.. Daar past het woord ‘rust’ gewoon niet in thuis.

En toch ..

“Die drukke baan: moet ik echt bij al die overleggen aanwezig zijn? En in het weekend mijn mail checken en beantwoorden? NEE..”

Onze kleine kids: die liggen na 20u gewoon op bed..
Die hond? Die krijgt meer dan voldoende beweging.
Dat sociale leven? Dan maar een koffietje en borreltje minder..

Kortom, ik heb elke dag sowieso 45 min tijd voor mijzelf.
Tijd om bewust te worden van hoe ik leef, hoe mijn lijf daar op reageert en te voelen wat ik voel.


Wat het me oplevert? Veel!

Ik merk dat ik zelf rustiger word en minder gehaast, beslissingen neem die mij beter uitkomen (en dus vaker ‘nee’ zeg) en weet wanneer mijn lijf iets nodig heeft / me bewuster ben van mij eigen gezondheid.

Nu proberen om dit de komende 2 weken vast te houden (hoera: vakantie!), dus aandacht voor mijzelf, aandacht voor bewust en eten en drinken, aandacht voor beweging en voor de oefeningen doen die ik moet doen.

En dat in een camper, op een camping in Frankrijk, in de zon, zonder mijn 2-wekelijkse training en zonder Rik.. 😉